Influenza

Het influenza virus veroorzaakt forse klachten aan de voorste luchtwegen en longen. Het is makkelijk overdraagbaar van paard tot paard en kan zich op die manier snel verspreiden. Voor paarden met een verminderde weerstand, oude of jonge paarden en dieren die er een secundaire bacteriële infectie bij krijgen kan influenza een dodelijk verloop hebben.
Omdat veulens de eerste maanden van hun leven nog beschermende antilichamen van hun moeder hebben, is het niet nodig op zeer jonge leeftijd al te vaccineren. Belangrijk is dan wel, dat de merrie goed gevaccineerd is en in het laatste trimester van de dracht nog een boostervaccinatie heeft gehad. Zo zorgen we dat het veulen via de biest voldoende antistoffen binnen krijgt.

Advies over vaccineren tegen Influenza

Ons advies is vervolgens om veulens voor het eerst te vaccineren op een leeftijd van 5 maanden. De tweede vaccinatie volgt op 6 maanden leeftijd (4 weken later) en een derde op de leeftijd van 1 jaar (6 maanden later). Daarna wordt minimaal jaarlijks gevaccineerd tegen influenza om bescherming te garanderen. Echter een betere bescherming ontstaat wanneer halfjaarlijks gevaccineerd wordt! Bijwerkingen zien we zelden. Er kan wel wat lokale zwelling op de prikplek ontstaan en in zeldzame gevallen kan uw paard een dag wat sloom zijn.

Inenten tegen Influenza vaccineren - De Paardenartsen

Dierenarts spoed

DIERENARTS SPOED

Heeft u met spoed een dierenarts nodig? Bel Dierenarts Boschhoven op ons spoednummer 040-2061682, dit telefoonnummer is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Twijfel niet, bel ons! Onze spoeddierenartsen staan voor u en uw dier klaar. De gezondheid van uw dier is voor ons topprioriteit. Onze ervaren spoeddierenartsen staan u direct te woord en geven u meteen aan wat u moet doen in geval van nood.

DIERENARTS SPOEDTEAM

Wij staan 24/7 klaar voor onze klanten met een spoedgeval. Een klein team van ervaren spoeddierenartsen helpt u bij uw noodsituatie. Hierdoor heeft u grote kans op een vertrouwd gezicht die u helpt. Onze professionele spoeddierenartsen werken bij Dierenarts Boschhoven en bij Dierenkliniek Coppelmans. Bent u benieuwd uit wie ons spoedteam bestaat? Hieronder introduceren wij kort ons team. Zo weet u van tevoren wie u en uw huisdier helpt bij een spoedgeval. 

DIERENARTS WEEKEND

Buiten onze reguliere openingstijden is onze spoedkliniek dagelijks geopend . U bent tijdens de spoed, dagelijks tussen 18.00 uur - 08.00 uur en in het weekend van zaterdag 17.00 uur tot maandag 08:00 uur welkom in onze spoedkliniek in Leende. U vindt onze spoedkliniek aan Boschhoven 54, te Leende. Onze dierenartsen hebebn toegang tot alle patiëntkaarten van onze vaste klanten en hebben korte lijntjes met elkaar ter attentie van patiëntenoverdracht en overleg. U hoeft u dus geen zorgen te maken dat wij niet beschikken over de juiste gegevens van uw huisdier. Ons team van spoeddierenartsen is ervaren, bekwaam en professioneel. Wij verzekeren u dat ons spoedteam alles voor de gezondheid van uw dier doet.